محمدي با بيان اينکه مسجد مهدي خان مجاور و چسبيده به خانه تاريخي سرخه اي تبريز قرار دارد، افزود: با توجه به درهايي که از خانه سرخه اي به حمام باز مي شده به نظر مي رسد که اين حمام در ابتدا خصوصي و متعلق به خانه سرخه اي بوده و به مرور زمان به صورت عام المنفعه در اختيار عموم قرار گرفته است.
وي با اشاره به مرمت هاي انجام گرفته در اين بنا تشريح کرد: سبک سازي پشت بام، آواربرداري، کانال کشي، تسطيح پشت بام، تقويت و مرمت تويزه ها، تقويت گوشه سازي هاي گنبد شامل تعويض آجرهاي فرسوده، رفع ترک ها، بندکشي مجدد و اندود از جمله مرمت هاي انجام گرفته بر روي يکي از گنبدهاي حمام مهدي خان به شمار مي رود.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مرمت هاي باقي مانده را شامل همين اقدامات بر روي گنبد دوم حمام خواند و گفت: علاوه بر مرمت گنبد دوم، فعاليت هايي در داخل حمام همچون تقويت و استحکام بخشي، لايه برداري، کف سازي، مرمت ديوارهاي جداره ها و نازک کاري نيز انجام مي گيرد.
محمدي خاطرنشان کرد: حمام مهدي خان همچون ديگر حمام هاي تاريخي شامل بخش هاي ورودي، دالان و دهليز، بينه و سکوهاي سربينه، ميان در، سرويس هاي بهداشتي، حجامت خانه، گرمخانه، موتورخانه و خزينه بوده است.
وي يادآور شد: حمام مهدي خان که در خيابان ثقه الاسلام تبريز واقع شده با شماره 10469 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است.
/108
انتهای پیام/